вторник, 5 март 2019 г.

ДРУГИТЕ БЪЛГАРИИ


ИСТОРИЯ.BG. ПРЕДАВАНЕ НА БНТ 1

"През годините на Константин, който управлявал на Запад, Кробат, господарят на казаната България и на котрагите, завършил живота си. Той оставил петима синове и им завещал по никакъв начин да не се отделят един от друг и да живеят заедно, за да владеят те навсякъде и да не робуват на друг народ. Малко време след неговата смърт петте му синове се разделили и се отдалечили един от друг с тази част от народа, която всеки един от тях имал под своя власт. И първият син, наречен Батбаян, спазил нареждането на баща си и останал в земята на прадедите си досега, а вторият, неговият брат, наречен Котраг, преминал река Танаис и се заселил срещу първия брат. Четвъртият и петият прехвърлили река Истър, наречена още Дунав. Единият останал там, в аварска Панония, подвластен на хагана на аварите заедно с войската си, а другият стигнал до Пентапол в Равена и се подчинил на царството на християните…”

https://www.bnt.bg/bg/a/drugite-blgarii?fbclid=IwAR2QpPNjnVwLTNOq6VpRvVQ_IKDrlJbrj2QXQnaf3x0WtrypRcNNmcULGJY
Кои са чичовците на канас Тервел в Солунско и къде другаде, освен на Балканите, има български държави? Отговорите в предаването на ИСТОРИЯ.BG  от  04.03.2019 год.
Заслужава си да го видите, защото дойде времето и нашата историческа наука да заговори публично за тези факти...

Източник: https://www.bnt.bg/bg/a/drugite-blgarii?fbclid=IwAR2QpPNjnVwLTNOq6VpRvVQ_IKDrlJbrj2QXQnaf3x0WtrypRcNNmcULGJY

Свързани публикации:

Една експедиция по пътя на предците ни в Италия. Булгрия на Апенините - http://alexandradelova.blogspot.com/2019/02/blog-post.htmlСЕДЕМТЕ БЪЛГАРИИ, СЪЗДАДЕНИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ КОНТИНЕНТ -   http://alexandradelova.blogspot.com/2015/02/blog-post.html


 


Няма коментари:

Публикуване на коментар